Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet kritiska till budget 2013

Med budgeterade 456 miljoner kr (mkr) inklusive kapitalkostnader ska Nordanstigs kommun drivas runt 2013.
– Då måste omsorg och skola drar ner med nära 16 mkr. Det kan de tydligen inte, kommenterar Folkpartiets Stefan Haglund.

Annons

Han gick in som ersättare när kommunstyrelsen endes om budgetförslaget. Han ställde frågan om sparbetingen för omsorg/lärande och barnomsorg/skola klaras av direkt till de två närvarande förvaltningscheferna Karin Bohlin och Eva Fors.

– Jag fick ett nej av båda, berättar Stefan Haglund.

Han är mäkta förvånad över att antalet skolorter och skolor står ograverade. Talen 6 respektive 7 upprepas i verksamhetsplanerna 2014 och 2015. Inget ingrepp i skolstrukturen vilket FP länge krävt.

– Fröstuna skola i Jättendal behövs inte. Vare sig för elever eller lärare. Den får ändå fortsätta med konstgjord andning, argumenterar Haglund.

En mindre minskning av lärartätheten i grundskolan och personaltätheten i förskolan ligger inbakade i budgeten liksom en stängningen av en avdelning på Hagängsgården i Harmånger är de besparingar som redovisas. Otillräckligt hävdar han.

Folkpartiet motsatte sig skattehöjningen med 25 öre. Musikverkstaden kan få sin halva miljon ur kommunstyrelsens utvecklingsmedel på 2,5 mkr.

– Blida får uppmanas att skriva en ansökan.

Mer läsning

Annons