Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folklore, festligt och färgat

/
  • Småprat, skratt och så stickande av alla varianter. Mait Lind, Inger Bergman, Ing-Marie Floresjö, Ebba Roche och Reidun Sedig Sundborg hade hjärtans roligt på sticklägret.
  • Två kunniga kursledare, Margareta Blästa och Viola Schavong, höll koll på färgat och blekt, avigt, rätt, nystan och nästan färdiga arbeten.

Garnhärvor, behandlade på rätt sätt, kan bli nästan vad som helst. Det visade 20-talet kunniga kvinnor på stickläger i helgen

Annons

De 22 kvinnorna kring borden på Kustleden har mängder av argument för stickningens främjande.

På ett bord trängs babysockor och plädar, underbara tvåändsstickade vantar, en Bjuråkerströja, egenkomponerade bilder på jumprar, kabelstickat, näverstickat, spetsstickat...

– Alla tog med något de ville presentera sig med, och visst är det en fantastisk mångfald, säger Margareta Blästa, från Stickaföreningens Hudiksvallssektion - Glada Hudikstickorna. Det är hon som tillsammans med Gnarpshärvans Viola Schavong arrangerat det första sticklägret någonsin i Strömsbruk.

Damerna kring borden har rest från halva landet för att delta: Östersund, Norrköping, Stockholm, Uppsala, flera orter i Dalarna och från platser i närområdet.

Fast, som sagt, det är bara damer - de flesta en bit över 35. Varför stickar så få män och killar?

– Vi brukar ha killar som kommer på våra stickkafeer, och det finns en man i styrelsen i Stickaföreningen, berättar Margareta Blästa, som dock är oerhört nöjd med sticklägerhelgen.

– Det har varit otroligt lyckat - och alla vill att vi ska arrangera fler läger - så det blir nog så, lovar hon.

Mer läsning

Annons