Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler elever behöriga till gymnasiet

Fler niondeklassare i Nordanstig kommer kunna börja ett nationellt gymnasieprogram i höst jämfört med förra året.

Annons

I våras slutade 74 elever årskurs 9 på Bergsjö centralskola. En första sammanställning som gjorts av Nordanstigskommun visar att fler elever har fått behörighet till gymnasiet jämfört med 2011. 81 procent av de elever som slutades årskurs nio i våras hade då behörighet att söka ett nationellt program på gymnasiet. Det kan jämföras med förra året då 71 procent av niondeklassarna hade behörighet till ett nationellt gymnasieprogram.

– Vi strävar hela tiden efter bättre måluppfyllelse för våra elever, säger Eva Klang, rektor för årskurs 7 till 9 på Bergsjö centralskola.

Nästan var femte elev, 19 procent, har inte behörighet till ett nationellt gymnasieprogram. Det betyder att eleven inte har uppnått målen i ett eller flera av ämnena matematik, svenska och engelska. I fjol var det ungefär var tredje elev som inte hade godkänt i basämnena och alltså inte kunde börja ett nationellt gymnasieprogram.

– Vi strävar hela tiden efter att alla elever ska nå målen i skolan. Och för att man ska lyckas bra i skolan måste man trivas. Jag tycker att vi har lyckats vända utvecklingen och vi kan bara bli bättre. Vi har väldigt bra lärare, säger Eva Klang.

Mer läsning

Annons