Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler båtplatser i Kyrksjön

/

Bålle Båtklubb var en av Nordanstigsföreningarna som fick projektbidrag i år. Bland annat ska området vid Kyrksjön ljussättas, soldäck ska byggas och det ska bli fler båtplatser.

Annons

Då kommunstyrelsens, KS, utvecklingsmedel i år fördelades, var Bålle Båtklubb en av närmare 20 talet föreningar som var med och delade på 778 000 kronor som avsatts för visions- och projektbidrag. Klubben hade i år sökt 198 800 kronor för att ha råd med bland annat material till fyra bryggor och vissa handläggningsavgifter. KS beviljade bidrag på 100 000 kronor. Pengar som kommer väl till pass, säger Lars Hed, ordförande i Bålle Båtklubb:

– Till för något år sedan hade inte mycket hänt, och det var kö för att få en båtplats. I fjol fick vi 60 000 kronor i utvecklingsmedel, och vi har utökat antal båtplatser från 29 till 44, men nu fylls det på och det meningen att vi både ska jobba med själva området nere vid Kyrksjön, och fåt till fler båtplatser, i första skedet ett 15-tal.

Att området nere vid sjön är populärt ser han positivt på – ju fler som vistas där desto bättre, eftersom han tror det ökar tryggheten och lugnet. Planerna är nu att både satsa båtfolk – och allmänhet. Bland annat ska området ljussättas och det ska bli ett soldäck som alla som så önskar ska få använda.

– Ja, vi ser gärna att folk hänger därnere. Vi har haft en del problem med bensinstölder och om det är mer människor där kanske det minskar.

– Förhoppningen är att också kunna göra en gästbrygga, där det ska bli en badstege, och en bänk. Vi är ett bra gäng i klubben nu, som kommer att jobba så mycket vi kan, och vi är förstås jätteglada att vi fick de här pengarna.

Mer läsning

Annons