Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre minor tack vare Nordanstigsbor

/
  • – Många småkillar har sneglat på vår flagga - den är bra, och folk fattar direkt vad som menas, säger Lennart Andersson och Ingegerd Jansson, Nordanstigs FN-förening.

Just nu samlar FN-föreningen i Nordanstig pengar till minröjning. De står utanför butikerna i bygden, och så här långt har Nordanstigsborna skänkt över 3000 kronor.

Annons

– När så många riskerar att mista ben och armar kan väl jag lägga ett par timmar i veckan av mitt bekväma liv för deras skull.

Det är Lennart Andersson, ordförande i FN-föreningen i Nordanstig som yttrar orden. Tillsammans med kassören Ingegerd Jansson, stod han på fredagen utanför Starks i Harmånger. Bakom dem grinade en dödskalle mot röd bakgrund, och ordet MINOR lyste vitt.

– Flaggan är mycket bra, det framgår tydligt vad det handlar om, säger de båda FN-medlemmarna.

På de fyra veckor de hittills varit ute har de samlat in 3000 kronor, de tycker Nordanstigsborna är givmilda.

– Fredagar är en bra dag, då är det många som handlar, och flera kommer fram och lägger en slant i bössan utan att vi ens sagt något.

Kampanjen är föreningens första, och ska pågå hela våren.

– Vi bildades 17 maj i fjol och har inte hunnit göra så mycket än, säger Lennart, som passar på att bjuda in till vuxenskolans lokal i Bergsjö på söndag kväll:

– Vi har årsmöte då, och ska visa film en om choklad - och barnarbete. Vi är bara 25 medlemmar, så vi hoppas många andra också vill komma med.

Mer läsning

Annons