Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för häleri med lastbil

En man från Nordanstig döms till fängelse i fem månader, bland annat för att ha tagit över en lastbil, trots att han visste att den var stulen.

Annons

Det var i september som en lastbil värd mellan 100 000 och 165 000 kronor stals i Stockholm. Mannen från Nordanstig ska ha befattat sig med lastbilen trots att han visste, eller varit fullständigt likgiltig till, att den var stulen, enligt Hudiksvalls tingsrätt.

Eftersom lastbilen försetts med falska registreringsskyltar och har överlåtits efter det står det klart att bilen tagits genom stöld, och att mannen därmed gjort sig skyldig till häleri, enligt tingsrätten. Att mannen dessutom ska ha köpt bilen av en person som han visste var kriminell, förstärker bevisningen.

Själv hävdade mannen att han inte insåg att bilen var stulen när han förvärvade den och förnekade brottet.

Att mannen hade en "omfattande kriminell belastning" och misskött kontakten med frivården vid tidigare tillfällen bidrog till att tingsrätten såg fängelse som enda alternativ.

Mannen, som är i 30-årsåldern, döms också för att ha burit kniv i Hudiksvalls kommun i oktober och för två drogpåverkade körningar i Stockholm under sommaren och hösten. Han döms även för ringa narkotikabrott för innehav av narkotikaklassade tabletter.

Mer läsning

Annons