Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eng knäcker inte Wallberg

/
  • – När Stig Eng låter partipiskan vina bland de sina och allierade då får han en majoritet med sig.– Men jag har många Nordanstigsbor med mig, reflekterar Ove Wallberg.

– En jäkla soppa alltihop.
Så säger oppositionsföreträdaren Ove Wallberg, (FP) om spelet kring kommunens förvärv av Bergsjögården.
Han led nederlag när kommunalrådet Stig Eng (C) fick kommunstyrelsens majoritet med sig och manövrerade ut sin politiske fiende.

Annons

Ove Wallberg har oavbrutet varnat för ett köp och pekat på ett tunt beslutsunderlag. På eget initiativ begärde han ut ett kontroversiellt brandsynsprotokoll som var okänt vid fullmäktigebeslutet

Han yrkade på kommunstyrelsen den 26 januari att köpet inte fullföljs och istället överväga ett borgensåtagande. Wallberg noterade en oväntad framgång då hans propå skickades till beredning. Eng protesterade men kördes tillfälligt över.

– Rena turen att jag fick kännedom om syneprotokollet med allt sitt sprängstoff. Jag gick in som ersättare på miljö - och räddningsnämndens sammanträde den 6 december och då fick jag höra talas om det.

Den tidigare okända informationen nådde kommunledningen under ett samråd mellan Nordanstigs och Hudiskvalls kommuner om räddningstjänstfrågor. Nordanstigs kommunchef Tommy Staaf ska då ha blivit mäkta irriterad

Ska det trots allt bli ett köp ligger bollen hos just Tommy Staaf som sa följande på kommunstyrelsen:

– Jag skriver inte på några köpehandlingar utan att ha alla papper klara på bordet.

Mer läsning

Annons