Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomiska problem för Bergsjögården

Den ekonomiska situationen för föreningen Bergsjögården är ansträngd. Intäkterna och utgifterna går inte ihop och föreningen vädjar om hjälp från kommunen.

Annons

– Det är angeläget att vi hittar en lösning, säger Marika Engberg, ordförande för föreningen Bergsjögården.

Föreningen har svårt att klara de ekonomiska kostnaderna för Bergsjögården. Diskussioner har förts med kommunens politiker om hur situationen ska lösas.

– Vi är i behov av hjälp utifrån för att vi ska klara av den här situationen, säger Marika Engberg.

Föreningen Bergsjögården är en ideell förening som arrangerar olika evenemang inom teater, dans, musik och annan kultur. Föreningen hyr även ut Bergsjögården till andra föreningar och evenemang.

Föreningens ekonomiska situation diskuterades på kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste möte.

– Vi har haft en diskussion om situationen och skickar det nu vidare till styrelsen för Nordanstigs Bostäder. Det är ännu inget bestämt utan de får diskutera hur man kan göra, säger Monica Olsson (S), ordförande i arbetsutskottet.

Marika Engberg berättar att styrelsen för föreningen kommer att kalla till ett extrainsatt medlemsmöte inom kort.

– Redan på årsmötet i maj beslutades om att vi skulle kalla till ett medlemsmöte och diskutera situationen. Vi kommer att informera om läget och diskutera ekonomin då, säger Marika Engberg.

Marika Engberg berättar att intäkterna är lägre än utgifterna för föreningen. Den ekonomiska situationen är ansträngande för föreningen och en lösning behövs så fort som möjligt.

– Vi inväntar svar från styrelsen för Nordanstigs Bostäder och sedan ska ärendet diskuteras i kommunstyrelsen. Vi får se vad man kan göra och hur vi kan ha nytta av Bergsjögården, säger Monica Olsson (S).

Mer läsning

Annons