Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyr VA-avgift i Nordanstig

Nordanstigs kommun har den näst dyraste VA-avgiften i landet. Det visar den senaste Nils Holgerssonrapporten för 2011. Hudiksvalls VA-avgift ligger under genomsnittet i landet.

Annons

I år ligger Nordanstigs VA-avgift på 90 kronor per kvadratmeter inklusive moms. Det är en höjning med fem kronor sedan förra året. Dyraste VA-avgiften har Jokkmokk med en avgift på 92 kronor per kvadratmeter. I undersökningen framgår det att medelavgiften i år är på nästan 54 kronor per kvadratmeter. Hudiksvalls kommun ligger under genomsnittskostnaden för VA-avgifter. Avgiften i kommunen är drygt 48 kronor per kvadratmeter.

I Nils Holgerssonrapporten har kostnaden för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning jämförts mellan landets alla kommuner. I Hudiksvall har kostnaden för el och fjärrvärme ökat. Förra året kostade elen drygt 86 kronor per kvadratmeter, i år har den höjts till drygt 90 kronor per kvadratmeter. Även priset för fjärrvärme har stigit från nästan 154 kronor till 156 kronor per kvadratmeter. Även Nordanstigs kommun har fått ett höjt elpris från drygt 94 kronor till 97 kronor per kvadratmeter.

Mer läsning

Annons