Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolycka på E4

/
  • En allvarlig olycka med tre bilar inblandade inträffade på E4 mellan Vattrång och Harmånger på tisdagseftermiddagen.

(Uppdaterad klockan 20.18) Tre bilar var inblandade i en allvarlig olycka på E4 i närheten av Vattrång. Flera förda till sjukhus.

Annons

Enligt uppgifter från polisen har en person avlidit i olyckan. Den avlidne är en 85-årig man från Harmånger. Totalt ska sju personer ha färdats i de tre bilarna. Fem personer fördes till Hudiksvalls sjukhus. En av dessa, en 76-årig kvinna från Harmånger uppges vara allvarligt skadad.

Strax efter halv fyra kom ett larm om en trafikolycka på E4 i närheten av Vattrång. Olyckan hade skett på en sträcka som saknar mitträcke.

Enligt de första uppgifterna skulle fyra bilar vara inblandade i olyckan, men det visade sig senare att det var tre bilar som krockat. Föraren av den fjärde bilen blev endast vittne till olyckan.

Det som polisen i nuläget vet angående händelseförloppet är att en personbil på väg norrut på E4 krockade med en mötande personbil och sedan med ytterligare ett fordon som var på väg norrut. Föraren i den första norrgående bilen, en 85-årig man hemmahörande i Harmånger, avled i olyckan. Passageraren, en 76-årig kvinna, fick svåra skador.

Övriga inblandade, en 43-årig man från Hudiksvall som var på väg söderut, och två personer från Timrå som färdades i det andra norrgående fordonet, fick alla lindriga skador.

Olyckan skedde i norrgående körfält i en backe mellan Harmånder och Vattrång. Under räddningsarbetet var det totalstopp i trafiken på sträckan. Klockan 17.40 var vägen åter öppen för trafik.

Mer läsning

Annons