Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döda djur blir konstverk

/
  • Hanna Hasse Bergströms färgglada skallar har väckt internationell uppmärksamhet.
  • – Vi är mycket med varandra och får idéer av det, säger Hanna Hasse Bergström som ställer ut på Hamnmagasinet i Mellanfjärden tillsammans med sin mamma.
  • Renée Persson Livh är likt sin dotter fascinerad av gamla objekt men snarare byggnader och bruksföremål än skallar.

En tant tyckte att hennes konst var ruskig men Hanna Hasse Bergströms färgglada skallar har väckt internationell uppmärksamhet.

Annons

Medan mamma Renée Persson Livh gör verklighetstrogna akvareller på duk går dottern Hanna Hasse Bergström i skogen och letar efter djurskallar. Nu ställer de ut tillsammans på Hamnmagasinet i Mellanfjärden.

– Det började med att jag hittade en gammal slaktgrop i skogen. Jag kunde inte låta bli skallarna utan tog med några hem. Av en händelse målade jag en av dem och på den vägen är det, säger Hanna Hasse Bergström som likt sin mamma bor i Ånge.

Hon tar hand om skelettdelarna av respekt för djuren, inte för att hon tycker att det är häftigt med döskallar. Även hennes pappa var konstnärligt lagd så hemma det har alltid varit naturligt att ta till penslarna för att kommunicera. Renée Persson Livh är likt sin dotter fascinerad av gamla objekt men för henne är det byggnader och bruksföremål som gäller.

– Jag fotar och målar av hus som är på fallrepet. Jag gör det för att bevara dem för om några år är de kanske borta, säger hon.

Utställningen pågår till och med den 30 augusti. Ställer ut gör även Pontus Isacson, Annki Högberg, Kajsa Gustavsson, Hanna Enander, Ann Badman, Elna Melin, Fredrik Wimmercranz och Janina Stoor.

Mer läsning

Annons