Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelturen blev början till nytt liv

/
  • Berit Lindberg och Olavi Johansson byter Stockholmslivet mot Hassela. – Vi har även köpt en husbil vi ska luffa runt i när det är lågsäsong, och se oss om. Vi är nyfikna på allt häromkring.

Olavi Johansson passerar snart det magiska folkpensionsstrecket, och har just avslutat ett yrkesliv inom vården. Den 1 februari började han och hans partner Berit Lindberg en ny karriär - och ett nytt liv.

Annons

En sommarkväll i fjol var Olvai Johansson på väg på cykel, i regn, från Delsbo till Hassela. Han tvekade inför tanken att sätta upp sitt tält.

– Jag cyklar ofta långcyklingar och hade stannat på ett annat övernattningsställe, där det var fullt. Klockan var elva på kvällen då jag ringde på vandrarhemsvärdarnas dörr här.

Alla bäddar var uthyrda, men dåvarande värden Karl-Ove Ljunglöf lade en madrass på vandrarhemmets vardagsrumsgolv, och berättade för Olavi att stället var till salu.

Två veckor senare, i Stockholm, talade han med sin partner, Berit Lindberg. När sommarsäsongen var över åkte de upp till Hassela. 1 februari tog de över och nu är de på plats. Att det lär bli en del bokningar till SM i Hassela är de rätt säkra på, men antalet gästnätter är inte det viktigaste.

– Vi vill skapa en träffpunkt för människor som är ute och rör på sig. Dessutom hoppas vi hinna se oss omkring, så vi själva kan rekommendera intressanta utflyktsmål.

Mer läsning

Annons