Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygger för sommar och äventyr

/
  • Per-Anders Sjögren, Nicklas Asplund, Micke Högdahl och Uffe Åhslund är igång veckan igenom. Och ibland en smula ideellt också.

Mitt i en vintervärld finns en kvartett som tror på sommaren. Till sommaren ska Hassela IF:s nybygge stå klart.

Annons

– Förra året var nya uppvärmningen av bassängen, med flispannan klar. I sommar ska huset vara färdigt invändigt, säger Micke Högdahl, projektledare för bygget - och Hassela Äventyrsland.

– På kickoffen i maj i fjol gjorde sammanlagt 167 personer 2100 ideella timmar - något av rekord! I maj kör vi en arbetshelg till, fast bara lördag och söndag.

Bit för bit fogas allt samman och om några månader ska allt vara rent, snyggt och redo. Micke berättar och pekar:

– Det ska bli restaurangdel här, där Sune och Rungsuda Eriksson öppnar sommarservering. Och här blir det omklädningsrum, med duschar, och Hassela IF:s nya kansli.

Utanför dörren är poolen är översnöad, den nybyggda terrassen hal och isig, och överallt ligger byggmaterial i högar. Men lagom till sommarlovet ska ytterligare ett soldäck komma på plats, och så ska det förstås bli en massa lekredskap och bryggor.

– Det blir en åretruntanläggning med aktiviteter för barn mellan 2 - 12. Och lekfulla vuxna.

Sommaren är förstås badtid, men givetvis är alla lekredskap i gång då också. Och: en klättervägg och en Snabelsnokstig.

– Snabelsnoken är ett alldeles eget väsen här i Hassela, litet mystiskt och spännande ska det vara.

Höstsäsongen är badet stängt, men lekredskapen är kvar och förstås: hembygdsföreningens tomte på fäbodvallen. Om vintern är det spark, skridskor och en uppistad pulkbacke ner mot sjön som gäller. Så, när det våras, är det lekredskap som gäller, och i juni är badet igång igen. Micke ser nöjd ut.

– Det känns som att varenda Hasselabo och varenda Hasselaföretagare är med oss, och vi är så tacksamma för vad alla gör.

Mer läsning

Annons