Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskörning i Gnarp

/

Natten mellan lördag och söndag förstördes ungefär tio meter av det helt nyligen uppsatta och nyrenoverade järnstaketet vid Gnarps kyrkogård. Detta efter att en eller flera fordon vansinneskört på Kyrkvägen.

Annons

Under helgen har det - liksom många andra helger - varit en hel del bilar och andra fordon som har kört alldeles för snabbt på Kyrkvägen i Gnarp. Vid ett-tiden natten mot söndag smällde det till slut rejält i järnstaketet närmast kyrkan. Detta efter att ett eller flera fordon kört in i det alldeles nyrenoverade staketet. Samtidigt lyckades man också pricka en vattenstolpe inne på kyrkogården, som gick sönder och började spruta ut vatten.

- Det var Bya-spanarna som upptäckte att staketet var förstört och att det stod och pumpade ut vatten här där kranen tidigare har stått, berättar kyrkoherde Sofia Aspling. Som tur var fick de snabbt tag i vaktmästaren som kunde komma och stänga av vattnet mitt i natten.

Och enligt kyrkoherden i Gnarp handlar det här tyvärr inte om en engångsföreteelse.

- Här vid kyrkan är det en hastighetsbegränsning på 50 kilometer/timmen men det är det väldigt få som respekterar, och särskilt inte på nätterna. Tyvärr förekommer sådana här vansinneskörningar nästan varje helg på Kyrkvägen, förklarar hon och pekar på alla de svarta hjulspår som syns tydligt i asfalten ute på vägen.

När Sofia Aspling tidigt i söndags morse ringde 11414 för att anmäla händelsen till polisen fick hon till svar att det inte var möjligt att göra en polisanmälan då det inte rörde sig om ett pågående brott, utan att hon skulle återkomma igen som idag måndag.

- Det tråkiga är ju att polisbristen häruppe i norra Hälsingland gör att de personer som står bakom alla dessa buskörningar vet att det är fritt fram att köra hur snabbt och galet som helst. Risken för att de skulle åka fast är ju minimal, menar kyrkoherden och tittar bekymrat på det demolerade staketet.

Mer läsning

Annons