Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröllopsmusik inte bara Mendelsohn

/
  • Onsdagen den 9 maj är det sista tillfället att höra Bröllopsorgelmusik i Gnarps kyrka för denna gång.

De senaste onsdagskvällarna har kantor Irina Nutti spelat bröllopsmusik i Gnarps kyrka, med blivande brudpar i kyrkbänkarna.

Annons

Jämtländsk Brudmarsch eller Trollens? Det finns bröllopsmusik för alla, det har två onsdagars Bröllopsorgel i Gnarps kyrka visat. Denna vecka är det sista tillfället, då bland annat Hassela Brudmarsch och Intåg i sommarhagen ska spelas.

– Arrangemanget skulle vara lättsamt, ingen orgelkonsert, säger Irina Nutti, som vill bredda repertoaren och visa att det finns mer än Wagner och Mendelsohn.

– Många brudpar vill ha musik de hittat på internet, berättar Irina Nutti som spelat både Guns and Roses' November Rain, Heather's Theme ur Forrest Gump och ledmotivet ur Titanic.

– En del vill gå in till ett stillsamt stycke, som Mio min Mio, andra vill ha det jättepampigt som Klinga mina klockor.

Gnarps kyrka har även upp sina tre brudkronor, och lokala företag har hakat på med bröllopsanknutna artiklar.

Sannolikt återkommer Bröllopsorgel nästa vår, men då troligen en gång i månaden, för Irina Nutti tror många är nyfikna och vill ha variation:

– Numera kommer klassisk musik bort mer och mer. Men jag brukar inte lägga mig i vad de önskar, det är ju deras bröllop. Och det är väldigt högt i tak jämfört med bara för 20 år sedan.

Mer läsning

Annons