Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bringstaelever flyttar i höst

Till hösten flyttar de yngre Bringstaeleverna till Backens skola, som från och med nu ska kallas Bringstaskolan. Inför flytten har skollokalerna inspekterats.

Annons

– Jag initierade inspektionen eftersom vi ska flytta över elever, från förskoleklass och lågstadium under ett läsår, förklarar Eva Fors, verksamhetschef utbildning, kultur och fritid.

Tillsammans med rektor och miljö- och hälskoskyddsinspektör gick hon igenom Backens skola, som nu alltså byter namn till Bringstaskolan.

Protokollet visar att ventilation, golv och väggar, buller med mera måste åtgärdas och toaletter som låsts/plomberats ska låsas upp.

Under våren ska det utredas om eleverna som i höst flyttar in ska bli kvar. I så fall behövs ytterligare åtgärder.

– Underhåll sker på alla skolor, i övrigt behöver inget anpassas invändigt. Men blir det en permanent lösning måste vi titta på utemiljön, eftersom det är yngre barn.

Eva Fors ser stora fördelar med att flytta eleverna.

– Det blir en vinst för elever och lärare att jobba tillsammans från förskoleklass till klass sex. Det har varit trångt på "Bringstaskolan" - som numera ska kallas Gläntans förskola. Bland annat har man haft verksamhet i en korridor och eleverna har fått äta skomåltider i klassrummen.

Mer läsning

Annons