Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bolan-familjen samlades igen

/
  • Solisten Gordon, tillsammans med Beltane, sjöng förstås Bolan-låtar.
  • Marianne von Rost och Åke Sandberg njöt av stämningen.
  • Gudrun Heckl tyckte bop nummer ett, 2013, var magiskt. Men årets Bolan-träff var ännu bättre.
  • Detaljer är viktigt – Gudrun Heckl har Marc Bolan till och med på naglarna!
  • Från Kanda kom Gil och Greg Carver, då Marianne von Rost och Åke Sandberg öppnade grindarna till årets Bolanfest.
  • – Jag ville för allt i världen inte missa detta, säger skotske Ian Riddle, som verkligen gillade Åke Sandbergs Bolanfest.
  • Redan på fredagen drog ett

Stilarna var många, åldrarna varierande, men en sak hade alla de cirka 130 personerna i smedjan i Stocka gemensamt: Marc Bolan och hans musik.

Annons

– Vi är som en familj, fast utan barn eller föräldrar, bara en massa syskon som trivs ihop.

Så beskrev kiltklädde Ian Riddle, som rest från Skottland till Åke Sandbergs och Marianne von Rosts Bolan Bop i Stocka i helgen. Boppen är en musikalisk träff för alla som har en särskild plats i hjärtat för artisten Marc Bolan (30/91947 – 16/9 1977). Den första träffen i Stocka arrangerades för två år sedan och såväl återvändare som nykomlingar var med i år.

– Att komma hit är som att komma hem. Marc Bolan har fortfarande kraften att samla människor. Jag var här för två år sedan, då var det magiskt – i år är det ännu bättre, försäkrade Gudrun Heckl från tyska Bayern, som helt visst förklarade:

– Jag har varit på många sådana här möten. Har man väl upptäckt Bolan blir man aldrig av med honom. Han uppmanade alla att alltid ha "litet Bolan i hjärtat" och så här det verkligen här!

Grupper avlöste varandra och spelade både Bolan och annat. Bland banden fanns ett speciellt gäng: Mad Hatters, där Åke Sandberg ingick tillsammans med Remco Wissner, Peter Bryngelsson, Ronny Svensson och Greg Carver.

– Åke spelar gitarr i vanliga fall, men har övat ett halvår på bas för den här träffen, säger Marianne von Rost, som berättar att vandrarhemmet Kustleden i Strömsbruk kryllar av Bolan-boppers:

– De har döpt om det till "Bolan-Village"! Dessutom samarbetar vi med Stocka hamnförening och Stiftelsen Ingaskär med datumet. Många har besökt hamndagen och åkt till Ingaskär, så vårt Bop har även satt fart på turismen.

Mer läsning

Annons