Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bland akvarellfärg och penslar

/
  • Akvarellkursen för Gunilla Schelin var uppskattad av deltagarna som tyckte att de fick många bra tips på hur de kan utveckla sitt akvarellmålande.

Det är mycket tålamod som krävs när man ska lära sig måla akvarell.

Annons

– Det måste få ta tid och att man bara sätter sig ned och provar, säger Annica Norman som var en av kursdeltagarna i helgens kurs i akvarellmålning för Gunilla Schelin.

Under två dagar plockades akvarellfärg, papper och penslar fram på Djursta trädgård i Jättendal. Gunilla Schelin i samarbete med Karin Snell anordnade akvarellkursen. Deltagarna målade bland annat av blommor och växter i trädgården. Söndag eftermiddag tillbringade deltagarna inomhus och lärde sig mer om färglära, materialval och fortsatte att måla av bland annat frukter, blommor och svampar.

– Vi har tittat på hur man jobbar med skuggor och olika färgval. Till exempel ska man inte använda svart när man målar naturen, för svart finns inte naturligt ute i naturen. Det blir för hårt om man använder svart, säger Gunilla Schelin.

Gunilla Schelin tipsar Ene Herodes som målar av två kantareller att använda lite blått i skuggningen.

– Man såg direkt att det blev mer liv i skuggan. Det blev ett lyft för hela bilden, konstaterar Ene Herodes när hon lägger på lite blå färg med penseln på pappret.

Marianne Ferm ville lära sig måla en himmel och tycker att hon fick många bra tips under helgens kurs.

– Man ska blöta hela pappret med mycket vatten. Och sen jobba med blåa färger. Sen kan man badda med lite hushållspapper för att få det se ut som moln på himlen, berättar Marianne Ferm.

Gunilla Schelin hoppas att hon får möjlighet att anordna fler kurser i lokalerna hos Djursta trädgård.

– Jag har en del kunskap sedan tidigare och det är väldigt roligt att få dela med sig av det som man kan, säger Gunilla Schelin.

Mer läsning

Annons