Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilentusiaster samlades i Gnarp

/

I Gnarp var det fullt av entusiastbilar i helgen när det åttonde Mid Swedens Nat´s samlade bilentusiaster. Arrangörerna uppskattade att ungefär 400 bilar visades inne på området.

Annons

Redan på torsdagskvällen rullade de första bilarna in till bilträffen i Gnarp. Sedan fylldes campingen på av fler bilar, förare och familjer. De klassiska bilarna, ända från 1930-talet till nyare bilar från 1990-talet, bedömdes på lördagen. Bedömningskön ringlade sig lång över området och flera väntade på sin tur att få bilen bedömd. Den absolut minsta bilen på området, en mintgrön trampbil från 1959, rullades upp på bedömningspodiet. Fredrik Woxblom berättar att det är treåriga dottern Elises bil. Bilen har länge funnits i släkten och det är Fredrik Woxblom som har renoverat den.

– Det finns inte så många kvar, men den hade varit värd mer om den fortfarande varit original. Jag har bland annat riktat upp den och målat om den, säger han.

Men det fanns gott om desto större bilar på området. Hans Järvström har nyligen bytt sin Corvette mot en Ford från 1932. Med en blänkande blå lackering skapar han viss uppmärksamhet när han kör fram på området med sin bil.

– Jag ska plocka bort skärmarna på den, och så ska det bytas lite i motorn. Jag måste ju göra bilen till min, säger han när han väntar i fordonskön.

Bilar och motorer blandades med bland annat musik och uppträdanden under helgen. Under lördagskvällen drog Småstadsliv publiken till området. Och många av de som besöker bilträffen återkommer varje år.

– Det är roligt att träffa andra som har en liknande hobby och se hur deras bilar ser ut, säger Kent Åberg.

Mer läsning

Annons