Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besöksnäringen hade många tankar kring ny näringslivsstrategi

/
  • Flera möten har hållits inför den nya näringslivsstragetin. På turistbyrån ledde Ingeli Gagner diskussionen.

En ny näringslivsstrategi ska tas fram, och företagare i alla branscher har deltagit diskussioner. Bland annat har besöksnäringen pratat strategi över frukostflingorna.

Annons

Totalt hölls fyra frukostmöten under hösten i besöksnäringsprojektet Upplev Nordanstig. Ett av temana var ny näringslivsstrategi, som nu ska tas fram. "Låt oss tala fritt om vad vi vill uppnå och vad besöksnäringen ser framöver" skrev Upplev Nordanstigs projektledare Ingeli Gagner i inbjudan, och uppmanade hugade entreprenörer att fundera över varför det behövs en näringslivsstrategi i Nordanstig.

Därefter följde diskussion kring välkända områden: att jobba åt samma håll, att krafter och resurser ska tillvaratas så en levande bygd kan behållas, liksom att kommunen ska kunna växa.

– Det där är ju axiom, konstaterade Elisabeth Westrin, som hellre än att ta upp det självklara ville diskutera näringslivskontorets betydelse för näringslivet i Nordanstig:

– Ska det bli någon skillnad jämfört med tidigare? Ska en ny näringslivschef anställas? Ska i så fall hen vara en strateg utifrån? En person som åker ut och träffar företagare i kommunen? Det handlar inte bara om vad vi vill ha, utan även om vad vi måste kunna...

Margareta Fredholm kontrade med att de som ska handha näringslivsfrågor, oavsett om det handlar om ny näringslivschef eller en näringslivsstrategi, måste satsa på alla delar:

– Vi ska inte dela in oss i kluster, kultur-, besöksnärings- eller andra företag. Det spelar ingen roll om det är en konstnär eller en industri, alla hör ihop!

Per-Ola Wadin, ordförande i Nordanstigs näringslivsråd, och i företagarföreningen , välkomnar diskussioner:

– Att samla in flera åsikter är rätt väg att gå.

Ingeli Gagner har nu även fått uppdraget att jobba med själva näringslivsstrategin.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons