Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjöbo tävlar i tv

/
  • Upp till 10 000 kronor brukar det vara lätta frågor men sedan blir de svårare och svårare, säger Åke Nyrén.

UPPDATERAD LÖRDAG: Under fredagskvällen gjorde Åke Nyrén från byn Haddungsnäs, utanför Bergsjö, debut i tv-programmet Postkodmiljonären. Under lördagskvällen fortsatte hans jakt på en miljon kronor.

Annons

Det gäller att han svarar rätt på 15 frågor och under fredagens program nådde Åke Nyrén till säkerhetsnivån på 100 000 kronor. Tidigare har han också varit med och tävlat i tv-programmen Jeopardy och Vem vet mest.

– Jag tycker det är roligt med både frågesport och korsord. Det går inte förbereda sig inför tävlingen men det gäller att följa med sin tid och vara allmänbildad. Kanske har jag nytta av min civilingenjörsutbildning i kemi. Det brukar komma frågor om kemiska formler, säger Åke Nyrén.

Inför lördagens program hade Åke Nyrén alla tre livlinorna kvar som han kunde använda sig av i tävlingen i jakten på en miljon kronor. Vann han storvinsten ville han lägga pengarna på en ny traktor till gården.

– Men det råder lite delade meningar i familjen. Min fru tycker att det är viktigare att vi köper en ny bil.

När lördagens tävlingsomgång började hade Åke Nyrén alltså 100 000 kronor säkrade, men nu var det svårare frågor som väntade.

Åke tog sig an de tre första frågorna och med hjälp av sina tre livlinor nådde han nivån för 350 000 kronor.

På frågan för 500 000 kronor var Åke både lugn och säker på svaret, men det visade sig ändå vara fel – och prissumman rasade med 250 000 kronor.

– That's life, sa Åke Nyrén i tv-sändningen.

Åke Nyrén missade miljonen, men fick ändå med sig 100 000 kronor hem till Haddungsnäs.

Mer läsning

Annons