Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjöbo blev miljonär i tv

/

Det blev en lyckad Påskdag för Nisse Kopamees från Bergsjö. På Påskdagen skrapade han fram en miljonvinst i direktsändningen av Nyhetsmorgon i TV 4.

Annons

– Det är så lätt att vara glad idag, säger Nisse Kopamees när tidningen når han på telefon på hotellrummet i Stockholm.

Han hade mentalt ställt in sig på den lägsta vinsten, 50 000 kronor. Så han blev både förvånad och lite chockad när han såg att han hade skrapat fram tre stycken 1 miljon kronor på Trisslotten.

– Det känns helt underbart, säger han.

I den stora korgen med lotter finns fyra lotter med miljonvinster. Nisse Kopamees lyckades välja ut en av dem som han skrapade fram i Nyhetsmorgon med programledare Tilde de Paula som sällskap.

Något stort firande har han inte planerat. Han och hustrun tog tåget hem mot Hudiksvall och Bergsjö på söndagseftermiddagen.

– Vi tar det lugnt. Vi åker hem och äter lite middag, jag har lust att grilla lite, säger han.

Nisse Kopamees, 56 år, är lastbilschaufför, intresserad av motorsport och dragracing. Han kör själv dragracing och tävlar runt om i landet. Till att börja med planerar han att betala av alla lån med en del av vinstpengarna.

– Bara det är en stor vinst, säger han. Och han berättar att han tänker sätta elräkningen på autogiro från och med nu.

Några fler konkreta planer för vad vinstpengarna mer ska användas till finns inte ännu. Men en resa med hustrun och kanske en del pengar till deras gemensamma hobby dragracing kan det bli.

– Vi har inte direkt planerat något. Vi ska väl försöka behålla pengarna tills vi blir pensionärer och inte bara slarva bort de. Vi ska vårda de ömt och de kan ge lite guldkant, säger Nisse Kopamees.

Vinstlotten som tog Nisse Kopamees till Stockholm och direktsändning i tv såldes på Uno-X i Ilsbo.

Mer läsning

Annons