Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjöbageri fick tufft vitesföreläggande

/
  • Per-Ola Wadin har 12 anställda. En viktig arbetsplats för lilla Nordanstig. Men miljönämnden är en myndighet och tar inga sådana hänsyn. Det vet han.

Lindhs Bageri i Bergsjö måste före årsskiftet byta ut två slitna arbetsbänkar, åtgärda golvsocklar och en mindre betongyta på bagerigolvet.

Annars väntar ett vite på 150 000 kr.

– Jag överklagar inte. Åtgärden är påbörjad, säger ägaren Per-Ola Wadin.

Annons

Det var miljö - och räddningsnämnden som efter att ha bedömt en inspektionsrapport från tidigare i höst fattade det hårda beslutet.

Inspektioner pekade på behovet av förstärkt underhåll, så att ytor och lokaler blir lättare att hålla rena.

– 150 000 kronor i böter känns drastiskt. Det kommer aldrig att verkställas. I februari hade vi också en inspektion och då kom inga anmärkningar. Man undrar dessutom varför det är olika inspektörer varje gång, reflekterar Per-Ola Wadin som fört dialog med miljökontoret.

Han har redan satt igång att uppfylla kraven. Två nya arbetsbänkar köps in. Jag får räkna med att det kostar 25 000 kronor, säger han.

Lindhs Bageri är beläget i gamla och slitna lokaler. Ett obestridligt faktum som Per-Ola Wadin brottats med sedan han tog över rörelsen 2001. Hans företrädare Bengt Lindh flyttade 1975 sitt bageri från Gränsfors in i det gamla ålderdomshemmet i Älvvik.

– För knappt tre år sedan planerade jag att flytta och bygga nytt. Kalkylen låg på 6 miljoner kronor. Är idag tveksam med tanke på branschens lönsamhet

Mer läsning

Annons