Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benefact har hittat lokal

/
  • Den första juli startar Benefact Nordanstigs första sociala företag i den röda

Efter turerna kring Älvviks skola har det sociala företaget Benefact hittat hem - i före detta Dereborn Musikproduktions lokaler.

Annons

Benefact är latin och betyder "göra gott mot", och föreningen bildades 2011 av Martin och Karin Schönborg, samt Marie Englund. Sedan dess har det tänkta sociala företagandet planerats och diskuterats.

Förhoppningen var att köpa Älvviks skola, men då de förlorade budgivningen fick de söka annan lokal. Så när Johan Dereborn flyttar ur övertar Benefact hyreskontrakt med Johan Henriksson, som äger fastigheten på Södra Vägen.

– Under våren har vi haft många träffar med Companion, som jobbar med sociala företag, och med arbetsförmedlingen. Särskilt Companion har deltagit i diskussionen om uppbyggnaden, mycket positivt, säger Martin Schönborg, som i inledningsskedet blir huvudansvarig, på deltid.

Går allt planenligt blir det en loppisbutik, troligtvis också kafé, och så ska Benefact erbjuda hushållsnära tjänster av olika slag.

– Vi har många tankar och idéer och när vi kommit på plats tar vi ett steg i sänder. Förhoppningsvis vill människor stötta genom att köpa våra tjänster, fika på vårt kafé och skänka loppisprylar. Vi har fått många positiva reaktioner och det känns mycket bra.

Mer läsning

Annons