Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre än väntat för skogsägarförening

Andra oktober i fjol bildades Norrhälsinge Skogsägareförening – efter ett år är styrelse och medlemmar fulla av tillförsikt inför framtiden.

Annons

En lokalt förankrad förening, med syfte att, som föreningen själva uttrycker det: "främja medlemmarnas ekonomiska intressen". Så var tanken då Norrhälsinge Skogsägareförening bildades 2 oktober i fjol.

En interimsstyrelse var snabbt på plats, och med Nätraälven Skog, Örnsköldsvik, som förebild skapades stadgar och struktur. Nu har första årsstämman hållits, i Bergsjöverkens lokaler där föreningen är hyresgäst, och där den anställde skoglige rådgivaren, Pär Stålberg, finns.

Mötesordförande var Anders Jonsson, som bland annat klubbade att ett könsneutralt "hen" införs stadgarna där det hittills stått han/honom. Dessutom valdes en ordinarie styrelse där Pecka (Per-Erik) Wallin, Magnus Areskoug, Lars Fältholm, Staffan Larsson, Mats Hägglund och Lars Heineman ingår. Enda kvinnan i interimsstyrelsen, Anna Sjödin, lämnar av personliga skäl.

– Vi har inte lyckats hitta någon ny kvinnlig ledamot, det måste ju vara någon med rätt kompetens, betonar Pecka Wallin. Han är oerhört nöjd med uppslutningen. Ett 30-tal av föreningens 180 medlemmar (113 har betalat inträdesavgift) deltog. Stolt konstaterar han att även om bokslutet är negativt på grund av checkkredit och räntekostnader är utvecklingen positiv.

– Jo, det är ett underskott, men det är betydligt lägre än vi kalkylerade på att det skulle bli. Vi bär våra kostnader med nuvarande medlemsantal. Sammantaget har vi inom föreningen över 17 000 hektar skog, och vi är bra på gång. Vi i styrelsen ser mycket ljust på framtiden.

Hur ser det ut framåt?

– Intresset är stort. Och särskilt roligt var det att se att då själva stämman avslutats satt många kvar och fortsatte diskutera. Det är unikt – vanligen ger sig folk av direkt efter sista klubbslaget.

Mer läsning

Annons