Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakfest för skolhus

/
  • Fredrik Hassel och dottern Hanna diskuterar lördagens program med Annelie Persson Bäck, som ska stå för brödbakandet.

Byalagets ekonomi var god innan två vattenskador i skolhuset körde den i botten. För att rädda sin lokal har de nu bakat ihop ett riktigt vinnarrecept.

Annons

Boråstjejen Annelie Bäck Persson, som oväntat blev hällbrödsbakerska i Ilsbo, föreldar inför ännu en bakdag.

– Jag och min man fick köpa huset för 13 år sedan på ett villkor: att vi lärde oss baka hällbröd!

Anneli och maken Mikael har numera god rutin och det händer att brödbaket avslutas med en pizza eller två. Kanhända blir det så lördagen den 2 juni också - även om syftet med just denna föreldning och brödbak är tämligen speciellt.

– Hoglands byalag har fått jätteproblem. Två gånger efter varandra, med bara några veckor emellan, vattenskadades taket på vår lokal, Hoglands gamla skolhus, berättar Fredrik Hassel och Sven-Erik Sjölund, som - liksom Annelie - sitter i styrelsen.

– Vi måste betala två självrisker, sammanlagt kring 17 000, enligt försäkringsbolaget. Trots att det egentligen är samma skada - kopparrören har gått sönder på grund av surt vatten.

– Vår ekonomi var god, men nu måste vi dra in pengar - så då fixar vi fest, bakar hällbröd, glödhoppor och kolbullar. Närmare 450 hällbröd blir det. Går det som vi hoppas bör dagen dra in 6000 kronor.

Mer läsning

Annons