Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både glädje och oro när Nordanstigschef kan belönas på Framtidsgala

Snart är det dags för Framtidsverket att belönas årets bästa insatser. Ett av priserna kan gå till vård- och omsorgschefen i Nordanstig, Malin Ruthström.
– Ett kvalitetsmärke, säger kommunchefen Fredrik Pahlberg.

Annons

Malin Ruthström är en av fem nominerade till utmärkelsen Årets Karriär.

Den 15 november avgörs vem som gjorts årets bästa insatser i landet kommuner och landsting. Över 400 personer har nominerats i kategorierna Årets Ledare, Årets Karriär, Årets Insats, Årets Nytänkare och Årets Inspiratör.

Priserna kommer att delas ut på Framtidsgalan i Stockholm.

En av fem nominerade till årets karriär är Malin Ruthström, vård- och omsorgschef i Nordanstig kommun som kan få utmärkelsen Årets Karriär.

Läs också: Han kan bli "Årets inspiratör"

– Det är fantastiskt kul. Hon är oerhört värdefull medarbetare för oss. Det här är ett kvitto på att vi gör många bra saker i Nordanstig, berömmer kommunchefen Fredrik Pahlberg, som tog emot beskedet med glädje – mestadels.

– Min största oro är att…det här är ju ett kvalitetsmärke på att det är en bra och kompetent chef. Det innebär ju att det finns en risk att tappa henne till större organisationer som behöver förstärka sin kompetens. Vi vill ju helst få behålla henne såklart, men samtidigt välkomnar vi att våra medarbetare ska få göra karriär, säger Fredrik Pahlberg.

Och Malin Ruthström själv mottog beskedet med glädje och tacksamhet.

– Det är superskoj. Det är speciellt när det är medarbetarna som tycker att man gör ett bra jobb och har nominerat mig. Så det är mycket tack vare dem det har gått så här.

Varför tror du att just du blivit nominerad och tagit dig ända till final?

– Jag tror det kan vara mitt engagemang och att jag försöker att hitta godbitarna även i tuffare tider, säger Malin Ruthström.

Kommunchefen Fredrik Pahlberg fyller på med sin motivering:

– Hon är kommunikativ och bra på att förklara och sätta saker i sammanhang. Vi har många chefer som verkar i länet med olika uppdrag och även nationellt inom sitt område. Malin är en av dem, så det är samtidigt naturligt att hon uppmärksammas.

Läs också: Stress och trångboddhet hos Nordanstigs hemtjänst ska ses över

Fredrik Pahlberg, kommunchef, gläds över sin medarbetares nominering.

Fakta om Framtidsgalan:

Framtidsgalan den 15 november 2016 på Oscarsteatern i Stockholm arrangeras av Framtidsverket tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting. På Framtidsgalan utses offentlig sektors stjärnskott i priskategorierna Årets Ledare, Årets Inspiratör, Årets Insats, Årets Karriär och Årets Nytänkare.

Källa: Framtidsverket

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons