Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrangören pustar ut efter Carmen

/
  • Där dansbanden normalt brukar gunga satt en hel symfoniorkester. Älvstagårdens loge i ny skepnad och med ett annat utbud.

– Trött men oerhört glad att vi gick i land med uppgiften.
Agneta Tjärnlund formulerar hur hon känner det efter det största evenemanget någonsin på Älvstagården i Jättendal.

Annons

Det var en chanstagning att flytta in en hel operaföreställning till en dansloge. Men det höll hela vägen fram.

– När bussarna med medlemmarna i ensemble, kör och orkester lämnade klockan halv nio på söndagskvällen kände jag att det var något riktigt stort som vi fått uppleva här. Det hade aldrig lyckats utan ett hårt och minutiöst förarbete, betonar Agneta Tjärnlund.

Det var hon och bröderna Lars-Owe och Nils-Gunnar Burlin som såg till att den djärva idén kunde realiseras. Medan bröderna Burlin koncentrerade sig det som skulle hända på scenen och den musikaliska delen så skötte Älvstagården all logistik och praktiska uppgifter som måste lösas.

– Förberedelser sysselsatte oss i ett par månader. Scenen byggdes ut för att rymma hundra medverkande. Allt detta arbete skedde utan ersättning. Det blev vårt bidrag till årets musikhändelse i Nordanstig, förklarar Agneta Tjärnlund.

I veckan återställs logen för helt andra toner. För på fredag väntar premiär för sommarens bugg och foxtrot till riksbekanta dansband.

Mer läsning

Annons