Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbete för att nå ungdomsmål

En enkätundersökning har gjorts bland ungdomar i Nordanstig. Svaren ska ligga till grund för arbetet med det ungdomspolitiska handlingsprogrammet.

Annons

I våras beslutade fullmäktige om ett ungdomspolitiskt handlingsprogram med fem mål. För att kunna se om målen kommer att uppnås har en enkät genomförts, för att se hur ungdomar ser på målen i handlingsprogrammet.

– Jag ville veta lite mer om hur det ser ut i dagsläget. Det är svårt att sen veta om vi har lyckats ifall vi inte har gjort en mätning innan. Det intressanta blir när vi mäter samma sak nästa år, det är då vi kommer kunna se om det har blivit någon skillnad, säger Patrik Thorson, ungdomssamordnare i Nordanstig.

I enkätundersökningen konstateras att få ungdomar vet vilka målen är i det ungdomspolitiska handlingsprogrammet, det är fortfarande svårt att nå äldre ungdomar och det krävs bättre kontaktvägar med ungdomar i gymnasiet och i arbetslivet.

– Ett annat stort problem är att ungdomarna upplever att de inte kan nå fram till beslutsfattarna, därför måste vi få igång systemet med fadderpolitiker bättre, säger Patrik Thorson.

Arbetet med att nå målen att få en intressantare skola med motiverande lärare, mindre stress i skolan, fler utomhusarenor, fler som trivs med sin sysselsättning och fler sätt för att unga att föra fram sina åsikter till politiker kommer att fortsätta under året. Bland annat har arbetsgrupper med ungdomar bildades efter ungdomsrådslaget i våras. En arbetsgrupp arbetar till exempel med trygghet och hälsa.

– Sedan är också arbetet med en hockeyrink vid skolan i Bergsjö på gång. Där försöker jag få med ungdomarna så de kan vara med och påverka. Bara att ungdomarna får vara med och påverka gör att vi närmar oss att nå våra mål, säger Patrik Thorson.

Mer läsning

Annons