Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

André rockade igång Alpina SM

/
  • André Myhrer rockade loss med sitt band Segertåget på After Ski.
  • Så fort vårsolen lyckades tränga fram genom molntäcket så fylldes altanen av både tävlingsåkare och motionärer .
  • Staffan Alengård kommer från Tanumstrand, Norlandias flaggskepp i Sverige. Han skulle vikariera en säsong i Hassela. Nu avslutar han den tredje.
  • Under SM är det lugna gatan på skiduthyrningen. Alla tävlingsåkare är välförsedda med skidor.– Men André Myhrer var inne och fixade till bindningarna, berättar Sanne Albertsson och Kristian Karlsson i shopen, båda Sundsvallsbor.

André Myhrer rockade loss på SM-tävlingarnas förfest.

Direkt efter kvalsegern lösgjorde han utrustningen och skyndade till After Ski.

På scenen stod Segertåget och väntade på sin stjärngitarrist.

Annons

– Du vann väl som vanligt hälsade kompisarna i bandet.

André Myhrer nickade ett ja, tog ett vigt skutt upp på scen och greppade instrumentet. Sedan hängde han på i fem låtar framåt.

Och det var en regerande slalomkung på mycket gott humör som mötte sina fans. Möjligen med lite känning i skrivarmen efter att ha plitat ner minst hundra autografer till skolbarn som trängde på i publikfållan.

Skidhotellets hovmästaren Staffan Alengård håller igång 20 serveringsjobbare under den alpina höjdarweekenden på Hassela Ski Resort.

– Jag känner mig helt lugn. Vi klarar trycket. Det är lätt att effekterna av ett sånt här arrangemang överdrivs. Intäkterna blir inte så väldigt mycket större än en normalhelg, reflekterar han.

Preludiet eller snarare kvalet till dagens parallellslalom blev kanske lite segt mot slutet. Publiken småfrös och droppade av efterhand.

VIP-tält, marknadsstånd, Bäver Benny och allehanda jippon i alla ära. Bäst på Dalstationen var tävlingens speaker.

Mer läsning

Annons