Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldredag med bredd

/

Med inriktning på information och visst fokus på faror arrangeras årets äldredag om ett par veckor.

Annons

Vad kan Nordanstig erbjuda sina seniorer? Det massiva programmet för årets äldredag tyder på att det är en hel del. Hemtjänsten informerar, det blir utställning av enkla hjälpmedel, polis och räddningstjänst presenterar respektive insatsområden och en föreläsning med tema "Från benbrott till inbrott" står på agendan.

– Tord Tallmarker är PRO:are i Söderhamn och ska tala om risker i hemmiljön, säger Roger Wester, kontaktperson för evenemanget.

– Det är första gången vi har en äldredag med så här stor bredd, säger Roger, som hoppas många tar tillfället i akt att uppdatera sig.

– Vi tar upp en del av allt som äldre kan ha nytta av att veta. Det finns så många privata aktörer nu att det är omöjligt känna till allihop. Många vet inte vad som gäller inom tandvården till exempel, så vi har bjudit in representanter från olika håll.

Arrangörer för äldredagen, som hålls i Bergsjögården den 9 februari, är SKPF avdelning 50, SPF, RTG och PRO, men man måste inte alls vara medlem för att gå dit.

– På våra affischer skriver vi att det är en dag för alla äldre i Nordanstig och deras anhöriga, det vill säga alla. Vi bjuder på fika och underhållning och hoppas på många besökare.

Mer läsning

Annons