Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren berättar om gripandet

/

Gripandet av de både männen, som på sannolika skäl är annhållna misstänkta för försökt till mord alternativ mord, gick enligt åklagare Christer Sammens lugnt till.

Annons

– Både polis och ambulans kallades till platsen och som jag har förstått det gick gripandet lugnt till. De hade druckit en del, båda var berusade när de greps, säger Christer Sammens, förundersökningsledare och åklagare.

Det var vid ettiden natten till tisdagen, som ett larm om skottlossning i Ede, Bergsjö, inkom till SOS Alarm. En 43-årig man och en 52-årig man sitter nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för händelsen och flera förhör hålls under tisdagen.

– Vi kommer hålla förhör och genomföra en teknisk utredning. Jag kan inte gå in i detalj på vad som kommer att hända, säger Christer Sammens.

Christer Sammens vill inte kommentera vilket motiv som ligger bakom skjutningen. Enligt honom kommer inte fler misstänkta tas in på förhör.

Enligt Sammens finns båda männen med i polisens brottsregister sedan tidigare för bland annat grovt rattfylleri och trafikbrott.

Mer läsning

Annons