Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

200 hyllade Gnarps spelkvinna

/
  • Hyllningsbandet växte till storlek som en symfoniorkester. Musiker från Hälsinglands och Medelpads alla hörn spelade ihop sig i Gnarp.
  • Så ska det låta. Tyckte publiken på Blå Gården och njöt av drygt två timmar med glada toner från förr.
  • Ett par hundra mackor gick åt i serveringen. Logens Ingrid Sjölander och Sirkka Schavon är nöjda med försäljningen
  • Gitarristen har en given plats i en dagspelsorkester. Göran Käck från Bergsjö åker på spelkvällar i Gnarp när han hinner.

42 musikanter intog estraden och 160 åhörare fyllde Blå Gården till bristningsgränsen. Alla ville de ge sin postuma hyllning till dragspelsdrottningen, multimusikern och låtkompositören Signe Selander, som skulle ha fyllt 100 år den 26 april.

Annons

– Vilken fantastisk final på våra spelkvällar, tyckte Anders Fäldt, i arrangerande logen.

Musiker från hela Norrhälsingland och halva Medelpad letade sig till Gnarp. Alla med någon relation till den populära spelkvinnan från Åsbacken.

Järngänget Nordanstigs durspelare med bröderna Hill, Bengt Frykman och Marianne Nordberg var en självskriven konstellation denna afton liksom Njurunda spelmanslag. Men också ensamvargar hittade luckor på scenen med sina bälgaspel och gitarrer. Alla hjälpte till att forma den jätteorkester, som fick hela salen i gungning. Fler bilder på www.helahalsingland.se

Mer läsning

Annons