Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-tal asylsökande på väg till Fröstuna skola

Under onsdagseftermiddagen fick Bente Sandström, som är enhetschef för arbetsmarknad flykting och mobila teamet i Nordanstig, besked om att asylsökande är på väg till Jättendal och Fröstuna skola.

Annons

De senaste veckorna har Gävleborgs kommuner inventerats på kommunala, privata och föreningsägda så kallade akuta beredskapsplatser, till exempel gymnastiksalar.

Fröstuna skola i Nordanstigs kommun är det första beredskapsboendet i Hälsingland som är klart och under onsdagen kom ett 20-tal asylsökande till Jättendal.

Läs även: Akut behov av asylboenden – flera krav slopas i ny upphandling

I gymnastiksalen på Fröstuna skola står sängar längs väggarna, på varje madrass ligger ett startkit: sängkläder, hygienartiklar och annat nödvändigt.

Nordanstigs kommun har också fått en utökad begäran från Migrationsverket att iordningsställa ytterligare 30 platser så det blir totalt 50 platser i Jättendal.

För att lösa det tar kommunen en del av Smultronet förskolan i anspråk så länge. Just nu pågår febril aktivitet för att städa ur den delen och Bente Sandström väntar in leverans av fler sängar som ska monteras.

I morgon kommer representant från Migrationsverket för att titta på skolan för eventuellt etablera ett anläggningsboende.

Läs även: Öppet hus med visning av akutboende för asylsökande

Fler artiklar om akuta boendena i Jättendal kommer senare.

Mer läsning

Annons