Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordanstig tar jättekliv som företagskommun

Nordanstig tar ett jättekliv uppåt i årets rankning från Företagarna och UC. Kommunen har tagit sig från botten till mitten.

Annons

Företagarna och kreditupplysningsföretaget UC har för femte året i rad jämfört företagarutvecklingen i Sveriges kommuner.

Sedan förra året har Nordanstig tagit ett stort kliv uppåt; från plats 253 till plats 104.

Hudiksvall har också klättrat i rankningen, men försiktigare; från plats 68 till plats 50. Det innebär en tredjeplacering på Gävleborgslistan, som toppas av Bollnäs kommun och Söderhamns kommun.

Företagarnas och UC:s rankning, Årets företagarkommun, ska inte sammanblandas med Svenskt näringslivs lista som mäter företagsklimatet i landets kommuner.

- De fokuserar mycket på vad politikerna gör i de respektive kommunerna, det är ett resonemang vi vill ändra på. I stället tittar vi på vad företag i kommunen gör för den lokala tillväxten och utvecklingen, säger Thomas Wanke, regionchef för Företagarna i Gävleborgs län.