Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordanstig tar jättekliv som företagskommun

Nordanstig tar ett jättekliv uppåt i årets rankning från Företagarna och UC. Kommunen har tagit sig från botten till mitten.

Annons

Företagarna och kreditupplysningsföretaget UC har för femte året i rad jämfört företagarutvecklingen i Sveriges kommuner.

Sedan förra året har Nordanstig tagit ett stort kliv uppåt; från plats 253 till plats 104.

Hudiksvall har också klättrat i rankningen, men försiktigare; från plats 68 till plats 50. Det innebär en tredjeplacering på Gävleborgslistan, som toppas av Bollnäs kommun och Söderhamns kommun.

Företagarnas och UC:s rankning, Årets företagarkommun, ska inte sammanblandas med Svenskt näringslivs lista som mäter företagsklimatet i landets kommuner.

- De fokuserar mycket på vad politikerna gör i de respektive kommunerna, det är ett resonemang vi vill ändra på. I stället tittar vi på vad företag i kommunen gör för den lokala tillväxten och utvecklingen, säger Thomas Wanke, regionchef för Företagarna i Gävleborgs län.