Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordanstig måste följa LSS

Det är synd om Nordanstigs kommun, man har inte råd att leva upp till vad lagarna säger. Enligt lagen ska den handikappade få möjlighet att leva ett gott liv. Det vill säga ett fullgott liv även socialt med andra människor att umgås med.

Annons

Det är synd om Nordanstigs kommun, man har inte råd att leva upp till vad lagarna säger (i detta fall Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade LSS). Enligt lagen ska den handikappade få möjlighet att leva ett gott liv. Det vill säga ett fullgott liv även socialt med andra människor att umgås med.

Inte bara fraktad till någon sort förvaring över dagen, sedan en värdelös fritid.

Förslaget från Nordanstigs kommun är att flytta dit du vill. Då får ju den kommunen betala så slipper vi det, är andemeningen.

Det sägs ju att kommunerna måste vända på varje sten, men den här gången har man vänt fel sten. Det ligger en mina under den. Läs på LSS och sätt er in vad där står och var sedan vänlig och lev upp till den, pass på och läs förarbetet till lagen också.

Hur tror ni det är att vara 21 år sitta hemma på rummet nästan hela dagarna, ingenting att göra. Ingen utanför familjen att umgås med, att bo i Nordanstig innebär att bli helt isolerad från allt socialt umgänge. Då kommer ni dragande med Elfvik där vill ni förvara honom på dagarna, sedan hem och umgås med sina kompisar på messenger eller facebook. Det är väl fantastiskt vilka erbjudande det finns. Jag hoppas ni som läser detta rodnar av skam.

En som aldrig ger sig

Mer läsning

Annons