Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordanstig har länets lägsta feriejobblöner

Gävleborgs lägsta timlön för feriejobbare ligger på 46 kronor och finns i Nordanstig. Samtidigt minskar dessutom antalet ferieplatser i kommunen.

I sommar kommer många ungdomar att tjäna sitt livs första lön, men för de som feriejobbar kan lönen variera markant beroende på i vilken kommun de jobbar. I Nordanstigs kommun tjänar de 46 kronor i timmen, och enligt en ny undersökning från Kommunal är det den lägsta ferielönen i Gävleborgs län.

- Det är otroligt lågt. För många är det här deras första jobb och de borde få en rimlig lön, säger Mona Persson på Kommunal Gävleborg.

Nordanstigs kommun valde sedan några år tillbaka att ligga lågt lönemässigt på feriejobben. Anledningen var att kunna erbjuda jobb till fler ungdomar, men de senaste åren har även antalet platser minskat. För fyra år sedan erbjöds 234 personer feriearbete, i år finns enbart 38 platser.