Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Hälsingland får hjälp

/
  • Malin Lund och Lars Lindh är överens om att alla bäckar små är värdefulla för dambandyns ekonomi.
  • – Vi tjejer är vana vid att även tänka på att få in pengar utanför plan. Men det är klart lite fokus tappar vi på själva bandyn, säger Malin Lund.

Team Hälsinglands dåliga ekonomi har uppmärksammats av Sporten.
En ljusning i det ekonomiska mörkret är att en ny sponsor nu har dykt upp och sponsrar föreningen med 10 000 kronor.

Annons

– Förhoppningsvis är det fler företag som följer efter. Vårt bidrag är i alla fall en bit på väg. Det känns som vi gör en bra grej, som vi gör med hjärtat. Förhoppningen är även att vår personal ska känna sin stolta över sitt företag, säger Lars Lindh, vd för Elektra.

Malin Lund rycker in som målvakt ibland och är något av en alltiallo för laget, som har ett 20-tal spelare från Edsbyn, Bollnäs och Ljusdal.

– Pengarna från Elektra betyder mycket. Då kan vi i laget jobba mer på träning och matcher, än den ekonomiska biten med att få in pengar till laget, säger Malin Lund.

Hon var 14 år, när hon började spela bandy i Bollnäs, men när dambandylaget lades ner där flyttade hon och några Bollnässpelare till Edsbyn och spelade för det laget innan även damlaget lades ner där.

Hon har även spelat för Sandviken.

– Jag tycker tjejerna i laget är bra reklampelare. Våra sponsorer syns på tröjorna. De nya pengarna bidrar positivt till viljan att spela bandy. Vi i laget blir sedda och möts av förståelse. Det är en kick att få hjälp utifrån, säger Malin Lund.

Även ordförande Anders Erikmats för Team Hälsingland är glad åt tillskottet i kassan.

– Det här ger oss möjlighet att få ihop ekonomin den här säsongen på ett bra sätt, säger Anders Erikmats.

Det var när Lars Lindh läste artikeln om Team Hälsinglands ekonomiska problem, som han kände att han ville hjälpa till. Hans tanke är att gör elva företagare samma sak som Elektra, så är man uppe i de 120 000 kronor som fattas.

En tröst blir även pengarna, eftersom Team Hälsingland kom sist i Damallsvenskan Nord och nu spelar i fortsättningsserien Damallsvenskan Norra. Där har laget hittills vunnit en match och förlorat tre.

På lördag möter Team Hälsingland serieledaren Hammarby på bortaplan.

Mer läsning

Annons