Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nonchalans från förare

Slarv Jag måste bara få påpeka hur irriterad jag är på folk som inte använder blinkers när de är ute i trafiken.

 Den fråga jag vill ställa dessa personer är: Fungerar den inte? Eller är det ett extratillbehör på bilar i dag?

Så vitt jag vet så kontrolleras denna funktion på bilprovningen och man får en tillsägelse om den inte fungerar som den ska. Är det av ren lathet som den inte används? Eller sitter reglaget för långt bort? Eller vet ni inte hur det fungerar överhuvudtaget?

Förstår ni inte att det är en trafikfara för de övriga runtom när ni helt enkelt struntar i att blinka när ni svänger? Dels för dem bakom som måste bromsa in tvärt när ni helt plötsligt bromsar in och svänger av vägen utan förvarning, dels för dem som står i korsningar och väntar och som gör det helt i onödan då de tror att du ska rakt fram, vilket gör att flytet i trafiken stoppas upp.

Jag har full förståelse om det är så att man glömmer bort den ibland, det kan hända alla, men när man ser samma bil gång på gång svänga utan att göra sig mödan med att blinka och visa vart man ska så är det ren nonchalans från föraren sida.

För enkelhetens skull, blinka och visa, det är ingen direkt ansträngning att göra, och du slipper få en bil bakom dig som är på väg in i din baklucka. Speciellt nu när det är halt efter vägarna och bromssträckorna blir betydligt längre.

Malthe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel