Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nollan ska spräckas

Mot Gif Sundsvall förra helgen hade han Hudiksvalls FF:s bästa målchans. I lördagens match mot IFK Göteborg siktar HuFF-anfallaren Pelle Lööf på att spräcka nollan.

– Det vill jag väl hoppas, det vore kul, säger han.

Årets match, en riktig cupfest. Det är benämningar HuFF:s kommande möte med IFK Göteborg i Svenska cupens gruppspel går under.

I spelartruppen ligger en spänd förväntan, och den extra rutinen från matchen mot Gif Sundsvall kan bli mycket värd.

– Det känns bra, även om det är lite spänt. Att vi mötte "Giffarna" förra helgen känns bra, då får vi liksom trappa upp lite och möta ännu bättre motstånd den här helgen, säger Pelle Lööf.

Han har gått vidare från frilägesmissen mot "Giffarna" och siktar i stället på att göra mål mot Göteborg. Att allsvenska toppförsvarare som Kjetil Waehler, Mattias Bjärsmyr och Adam Johansson står på andra sidan är ingenting Pelle Lööf bryr sig om.

– Helt ärligt så visste jag inte ett namn i Göteborg förrän träningen i går (läs torsdags). Jag är inte så intresserad och insatt och lägger ingen fokus på vad de har för spelare. Vi ska ha fokus på vår egen prestation och vårt lag, det tror jag är rätt inställning i alla fall.

Mot Gif Sundsvall var det bortalaget som hade mest boll och förde spelet. En liknande matchbild är troligtvis att vänta när IFK Göteborg kommer till Sparbanken Arena.

– Vi har sagt att vi ska försöka spela vårt spel offensivt så gott det går. Men vi förstår ju att det inte går att göra på samma sätt som mot sämre motstånd. Det blir säkert ett liknande spel som mot "Giffarna", säger Pelle Lööf.

Hur påverkar det dig i din anfallsroll?

– För min del gäller det att försöka hugga på omställningar och sticka i djupled när möjligheterna finns.

Är man nervös inför en sådan här match?

– Jag är inte nervös än, förra helgen kom nervositeten någon timme innan match så vi får väl se om det kommer.

Oavsett vilket lag IFK Göteborg ställer på benen, är det här den största matchen någonsin för HuFF-spelarna. Pelle Lööf poängterar dock att det är viktigt att fokusera på det egna spelet, i stället för motståndet.

– Det är väl den största matchen vi spelat för nästan allihopa, det gäller bara att kunna ta det på rätt sätt och inte stirra sig blind på vilka vi möter. Fokus måste ligga på oss själva. Det ska bli riktigt kul det här, säger Pelle Lööf.