Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nokia Lumia 800 i butik om tre veckor

/

Nokia har nu gått ut med ett datum då försäljningen av Lumia 800 kommer att starta på den svenska marknaden.

Annons

Nokias första Windows-mobil kommer att börja säljas av svenska återförsäljare den 23 januari, det uppger Nokia i ett pressmeddelande. Den kommer då också att finnas hos alla de stora operatörerna.

Om man utgår från Nokias egen uppskattning av priset och räknar in momsen kan man förvänta sig att priserna då kommer att ligga på cirka 4900 kronor.

Den som köper en Lunmia 800 får en telefon som till det yttre är nästan identisk med Nokias Meego-mobil N9. Under skalet finns dock ett operativsystem från Microsoft, Windows Phone 7.5. Bland funktionerna som skiljer den från övriga Windows-mobiler kan nänmans Nokia Kör, en navigeringstjänst med röstinstruktioner som är gratis, samt musiktjänsten Mix Radio.

När Mobil testade Lumia 800 noterade vi att det bland annat fanns brister när det gällde multi-taskning, alltså möjligheterna att köra flera appar samtidigt. Kameran gav ofta bra stillbilder men rörliga bilder klarade den sämre. Skärmen och designen utmärkte sig på ett positivt sätt. Läs hela testet här


/Henrik Thoresson

mobil.se

Mer läsning

Annons