Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Louisa, 16, från Ljusdal vidare till slutaudition i Idol

Det gick vägen för Louisa Vogt Westling i kvällens avsnitt av Idol i TV4. Juryn gillade vad de såg och hörde, trots att Ljusdalstjejen egentligen är punkare.

Annons

Det var en sprallig, glad och självsäker Louisa som klev in i juryrummet i tisdagens sändning av Idol i TV4. Hon framförde låten Holes av Passenger och kompade sig själv på gitarr.

Jurymedlemmarna såg nöjda ut och sneglade på varandra och log när Louisa trappade ner på tempot en bit in i låten och nästintill viskade med sin hesa röst.

– Du har hela kitet, du berörde, sjöng starkt, svagt och kollade på oss, sa Fredrik Kempe.

– Man kände jättemycket när du spelade och sådant händer väldigt sällan, sa den andra jurymedlemmen Quincy Jones III.

Nikki Amini var förvånad över Louisas unga ålder och avslutade med att säga: "Vi är väldigt glada över att vi har hittat dig", innan Fredrik Kempe räckte över guldbiljetten till en överlycklig Ljusdaling.

Nu är guldbiljetten i hamn. Efter tolv timmars väntetid och åsynen av många besvikna som lämnade juryrummet, knep alltså Louisa Vogt Westling, 16-åringen från Ljusdal, en plats i programmets slutaudition.

– Juryn verkade ganska taskig, men när jag väl stod där så var det bara bra respons. Så det kändes väldigt skönt. De var väldigt imponerade, säger hon och ler stolt.

Samtidigt var det helt oväntat.

– Det kändes inte som att jag skulle vara en hyfsad kandidat för Sveriges nästa popidol, men det var kul att ta chansen, säger Louisa Vogt Westerling.

Vad tänkte du?

– Det var lite så här: haha! Jag vet ju att det är några andra från Ljusdal som sökt innan och som det inte gick lika bra för, så det var lite skadeglädje.

Hon fick också inspiration till att spela mer pop, något hon inte är helt van vid.

– Idol är ju ändå en stor grej, det är inte alla som går vidare.

Kan du avslöja något om hur det går för dig längre fram i programmet?

– Nej, det kan jag tyvärr inte, men jag kan säga att slutaudition var ganska tufft. Nästan ingen sömn, inte världens godaste mat... men det var jättekul eftersom det var så sjukt många bra människor där. De hade så bra röster så det var kul att bara få sitta och spela med dem.

Här kan du se hela klippet från Louisa Vogt Westlings Idol-audition i tv4.

Mer läsning