Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna Hedlund x 2 – aktuell med tv-serie och på teaterscenen

Alla fans till Hanna Hedlund kan fira lilla julafton den 24 september, då den folkkära profilen från Kilafors är aktuell i två premiärer.

Annons

Ola Selmén är programledare för Gissa låten, där Hanna Hedlund och Claes Malmberg agerar lagledare.

På dagen tre månader innan julafton får alla Hanna Hedlund-fans en tidig julklapp.

På SVT är det premiär för den interaktiva familjemusiktävlingen Gissa låten, där Hanna Hedlund är en av lagledarna. Och på Skandiascenen i Stockholm har familjeföreställningen Kaos i fredagsmyset, med Hanna Hedlund i en av rollerna, premiär.

– Det är ju en rolig slump att det är premiär samma dag för båda grejerna, sånt där vet man ju aldrig från början, säger Hanna Hedlund när vi når henne i en paus av repetitionerna inför Kaos i fredagsmyset.

Teaterföreställningen bygger på Sune-filmerna och spelas under den första månaden på Skandiascenen i Stockholm, innan en omfattande Sverigeturné – med stopp i bland annat Gävle och Sundsvall – tar vid och fortsätter fram till jul.

Läs också: Peter Stormare dubbelt aktuell i rutan i höst – lättsam detektivkomedi följs av tung thrillerserie

Morgan Alling regisserar och spelar en av huvudrollerna. Bland övriga skådespelare märks Pernilla Wahlgren, Amy Diamond och Adam Gutniak.

Kaos i fredagsmyset, med Hanna Hedlund i en av rollerna.

Hanna Hedlund kliver upp på Skandiascenen på Djurgården mitt på dagen den 24 september då Kaos i fredagsmyset har premiär. Under kvällen är det sedan dags för första avsnittet av Gissa låten i SVT. Hanna Hedlund beskriver programmet som "Underhållning inte bara för hela familjen utan för hela släkten."

–Jag själv älskar introtävlingar, jag är den där jobbiga på fester som vill ordna musikquizz. Och Gissa låten är precis det, i stort sett, en introtävling.

Hanna, som är en av två lagledare i programmet – den andre är Claes Malmberg – berättar att tävlingsmomentet inte utmynnar i några sångnummer a la Så ska det låta.

–Bara man gillar musik så kan man vara med i det här programmet, vilket har gjort att vi har en väldigt blandad kompott av tävlande. I ett lag hade jag Lars Ohly och Anton Hysén, ett litet otippat par, men just den inspelningen blev så himla rolig, säger Hanna Hedlund och skrattar.

Varje avsnitt bjuder också på två gästartister, en äldre storhet samt en med modernare hits på repertoaren. Via en app kan tittarna också vara med och leka hemma i tv-soffan.

– Det är en mix som gör att inte bara hela familjen, utan faktiskt hela släkten kan vara med och tycka att det finns något för dem.

Dessutom spelar den 73-åriga dj:en Gloria en huvudroll i varje program, något som Hanna Hedlund tycker känns särskilt bra:

– Det är inte så ofta vi ser kvinnor över 60 i rutan och jag är så glad över att vara med i ett program där hon har en central roll.

Hanna tror att programmet ska kunna gå hem i stugorna.

– Det är känslan i alla fall. Vi hade väldigt kul när vi spelade in, men sedan vet man ju aldrig hur resultatet blir och hur det landar.

Mer läsning

Annons