Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cecilia Forss om nya dramasatsningen: "Det känns spännande"

/
  • Cecilia Forss med de andra två huvudrollsinnehavarna Synnøve Macody Lund och Beate Bille.    Foto: TV3/Dan Castledine
  • – Jag skulle vilja beskriva det som en dramaserie med mycket humor och spänning, säger Cecilia om tv-serien
  • Synnøve Macody Lund, Cecilia Fors, Beate Bille.    Foto: Dan Castledine/TV3
  • Cecilia Forss.    Foto: Linus Hallsenius/TV3

Cecilia Forss från Falun har en av tre huvudrollerna i den skandinaviska dramasatsningen "Black Widows" som har premiär den 4 februari i TV3. TV-serien är en storsatsning som kommer att sändas samtidigt Sverige, Norge och Danmark samtidigt.
– Det känns spännande, säger Cecilia.

Annons

"Black Widows" handlar om de tre väninnorna Rebecka, Kira och Johanne som gör sig av med sina äkta män på ett brutalt sätt efter att de alla tre tröttnat på dem. Förhoppningen var ett lugnare liv, men i stället dras de in i en värld av mord, mutor och utpressning.

Cecilia Forss från Falun har rollen som Rebecka som hon själv beskriver som en vanlig tjej men "rätt så lätt påverkad".

– Jag skulle vilja beskriva det som en dramaserie med mycket humor och spänning. Allting utspelar sig i ett eget universum som inte liknat något annat, där allt kan hända och det gör det också. Jag hoppas att tittarna upplever serien som något nytt och befriande från allt det vi sett i nordic noir-genren. Det här är mycket mer skruvat, säger Cecilia.

TV-serien är baserad på en finsk förlaga men har nu gjorts om som en skandinavisk samproduktion som är filmad främst i Finland med en svenska, danska och norska i de tre huvudrollerna. "Black widows" kommer också sändas samtidigt i de tre länderna.

– Att det var ett skandinaviskt samarbete kändes jätteintressant. Det var en väldig kul inspelning, ofta var jag den enda svensken. Det var en del språkförbistringar ibland, men ändå väldigt roligt, säger Cecilia som hoppas att det skandinaviska samarbetet kan ge henne fler jobb i grannländerna.

– Ja, det vore väl underbart att få en större plattform. Det är också kul att den kommer visas samtidigt i Sverige, Norge och Danmark.

Föredrar du att göra tv-serier eller filmer?

– Det beror helt på vad det är för projekt. Det är mycket högre tempo i tv-serier, i alla fall de jag har varit med i. Man måste hela tiden hålla koll på handlingen och alla olika bitar. Man kan berätta mer och gå längre in i karaktärerna i tv-serier. Det är kul.

Vad gör du annars nu i vår?

– Det är fullt upp men tyvärr inget jag kan prata om.

"Black Widows" har premiär den 4 februari i TV3 klockan 21.00. Även Björbobördiga Malin Levanon, som nyligen vann en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll, har en roll i tv-serien.

Mer läsning