Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åttonde gången gillt för Jon Hamm

/

Jon Hamm i "Mad men" belönades med priset för bästa manliga huvudroll i en dramaserie vid Emmygalan i Los Angeles i natt. Till bästa dramaserie utsågs "Game of thrones".

Annons

Det är Hamms första Emmy, trots att han varit nominerad sju gånger tidigare för gestaltningen av reklammannen Don Draper, och det här var hans sista chans, eftersom det sista avsnittet av "Mad men" sändes tidigare i år.

Serien hade också chans att vinna den prestigefyllda kategorin bästa dramaserie, som den vunnit fyra gånger tidigare. Men HBO:s fantasyserie "Game of thrones" knep som tippat kvällens huvudtrofé, för första gången under sina fem år.

Emmy för bästa kvinnliga huvudroll i en dramaserie gick till Viola Davis, som blev den första svarta kvinna hittills som erövrat priset. Hon belönades för rollen i "How to get away with murder".

I komedikategorierna framstod HBO:s politiska serie Veep som segrare, med bland annat pris för bästa komediserie medan Julia Louis-Dreyfus kammade hem en Emmy för bästa kvinnliga huvudroll i en komediserie.

Näthandelsjätten Amazon fick ett genombrott i sitt försök att utmana strömningstjänsten Netflix. Amazons komediserie "Transparent" om en pappa som byter kön till kvinna belönades med flera utmärkelser när USA:s tv-priser fördelades. Bland annat fick Jeffrey Tambor fick pris för bästa manliga huvudroll i en komediserie.

Mer läsning

Annons