Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamnare vann Årets musiker: "Jag kunde inte sitta stilla"

Söderhamnaren Andreas "Klarre" Klar vann Årets musiker i Guldklavengalan i Malung. – Även om det var jag som vann priset så är det lika mycket till bandet. Utan dem hade jag aldrig fått det, säger Andreas Klar.

Annons

Andreas

Andreas Klar, också kallad Klarre, kommer från Stråtjära utanför Söderhamn och är musiker i dansbandet Mickeys. Under söndagskvällen vann han Guldklavengalans pris Årets musiker. Galan är en del av Dansbandsveckan i Malung.

– Det här betyder jättemycket för mig, för själen. Det känns som ett "Tack för att du hållit på så länge". Det är jättestort för mig och bandet, säger Andreas Klar.

Läs mer: Dansbandsveckan i Malung – söderhamnare nomierad till årets musiker

Även Henrik Göransson från bandet Streaplers och Per Göran ”Pex” Svensson från Perikles var nominerade i kategorin Årets musiker i Guldklaven.

Andreas Klar (längst till vänster) spelar i dansbandet Mickey's.

En jury bestående av Sveriges radio, Får jag lov och Dansbandsveckan i Malung väljer ut nomineringarna, och vinnaren avgjörs genom telefonröstning, där vem som helst kan rösta på sin favorit. Andreas Klar var nervös under galakvällen.

– De andra är giganter inom branschen. Jag är väldigt ödmjuk och är en lugn person i de flesta situationer, men den här kvällen kunde jag nästan inte sitta stilla, säger Andreas Klar.

Läs också: Söderhamnstakter till Grammisgalan

Varför just han vann, är något som han själv har funderat på. Han har varit i branschen länge, men de andra nominerade har varit med ännu längre. Hans slutsats är att han har synts och hörts mycket på sistone, bland annat i tv och radio.

– Alla vet ju vem apan är. De flesta vet vem jag är även om de inte har sett mig på rikigt. Sedan frilansar jag en del och har vikarierat för andra musiker, säger Andreas Klar.

Läs också: Dansanta pensionärer släpper loss på parketten i Bergvik

Uppväxten i Stråtjära har påverkat honom i sin musikaliska riktning. I samhället där alla kände alla, visste alla vem han var och blev uppmuntrad att spela. Hemma spelade föräldrarna dansband.

– Jag blev ju fullkomligt ihjälspelad av dansband. I bilen, i köket. Jag kunde alla texter utantill. När jag växte upp köpte jag Kramgoa låtar av Vikingarna istället för Iron Maiden, och jag kunde alla färgerna på kavajerna på de olika omslagen. Och så är det än idag, säger Andreas Klar.

Mer läsning

Annons