Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seinabo Sey, Amason och Axwell & Ingrosso dominerar nomineringarna

/

Seinabo Sey, Amason och Axwell & Ingrosso har chans att bli stora P3 Guld-vinnare.
De är nominerade i tre kategorier var inför galan i januari.

Annons

När Sveriges Radio på tisdagen presenterade de nominerade till musikprisgalan P3 Guld var det ett par namn som stack ut - Seinabo Sey, Amason samt Axwell & Ingrosso.

Amason är glada för alla nomineringar. Bandmedlemmarna Gustav Ejstes och Petter Winnberg tycker att det är extra stort eftersom lyssnarna röstar fram vinnarna.

– Det är klart att det är speciellt, säger Gustav Ejstes till TT

Seinabo Sey, som fick sitt publika genombrott när hon häromåret uppträdde på just P3 Guld-galan, har chans på flera tunga priser för sitt debutalbum "Pretend". Hon kan komma att vinna kategorin årets artist, där hon bland annat tävlar mot Zara Larsson, och årets hiphop/soul, där hon ställs mot bland andra Erik Lundin och Madi Banja.

Dessutom är Seinabo Sey nominerad till det åtråvärda livepriset Guldmicken som det hyllade popbandet Amason också har chans på.

Amason är också nominerat i kategorierna årets grupp och årets pop.

Dj-duon Axwell & Ingrosso har också tre nomineringar: årets dans, årets låt (för "Sun is shining") och årets grupp.

Flera artister och band är nominerade i två kategorier - däribland Little Jinder som kan vinna såväl årets artist som årets pop och Dolores Haze som har chans på priserna för årets nykomling och årets rock/metal.

Little Jinder ser fram emot galan särskilt mycket eftersom hennes nya album släpps dagen före evenemanget.

– Det blir som en extra releasefest, säger hon.

Vilken kategori vill du helst vinna?

– Årets artist - det är ju som årets självbekräftelse.

P3 Guld-galan hålls i Scandinavium i Göteborg den 16 januari. Den leds av Tina Mehrafzoon och under kvällen uppträder fler av de nominerade, som Zara Larsson, Norlie & KKV, Madi Banja och Sabina Ddumba. Dessutom kommer bland andra Otto Knows, Maja Francis och Michel Dida att stå på scenen.

Mer läsning

Annons