Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandelin försvarar sitt inlägg - "Jag är inte rasist"

/

Ett politiskt inlägg från artisten Christer Sandelin har rör upp heta känslor i sociala medier. Nu bemöter han kritiken.
– Jag är inte rasist, säger han till dn.se.

Annons

Det omdiskuterade inlägget, som lades ut på Sandelins öppna Facebooksida och sedan togs bort, skrev han att han ville se Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som statsminister och kritiserade även den svenska flyktingpolitiken.

"De som sitter i regeringen och opposition bör flytta dit till de samhällen där inget fungerar längre, finns det någon som tror att vi kan hjälpa 2 000 flyktingar som dagligen (kommer, reds anm) in i vårt land", skrev han bland annat.

På tisdagseftermiddagen kommenterade Sandelin själv debatten. Han står fast vid sitt inlägg men skriver inte under på benämningen av honom som rasist.

– Jag är inte rasist. Jag tror ju på humanism. Jag älskar mångkultur. Sju av tio av mina närmsta vänner är inte födda i Sverige. Man ska hjälpa människor. Men vi kan ju inte trolla. Om vi skulle ta emot alla som har det sämre... Det går ju inte, säger han till dn.se.

Inlägget fick även många kända namn, som komikerna Henrik Schyffert och Karin Adelsköld, att reagera kraftigt. Även Sandelins artistkollegor Lisa Nilsson, Niklas Strömstedt och Andreas Kleerup kritiserade inlägget. "Är det här på riktigt?", frågade sig Kleerup i kommentarfältet medan Lisa Nilsson försökte bemöta hans argument:

"Nej Christer, Sverige behöver INTE Jimmie Åkesson som statsminister. Däremot är det en massa förtryckta BARN och vuxna, gamla, människor som du och jag som behöver akut hjälp i sina mindre privilegierade liv".

Christer Sandelin tycker att hans kritiker är naiva.

– Det är så lätt att sitta där på sitt slott, på sin tron och säga saker. Då kan de väl upplåta sina bostäder och bo i tältläger själva? säger han till dn.se.

Mer läsning

Annons