Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rocktraditionen fortsätter i Ljusne: "Jag lovar ett trettionde år"

I 29 år har Bruksparken i Ljusne fyllts av människor för att lyssna på rockmusik. – Att alla är tillsammans, det är det som är tjusningen, säger Veronica Landström som gått på Ljusnerocken sedan tonåren.

Annons

Den stora gräsmattan som utgör Bruksparken i Ljusne, är fylld av stolar, filtar och en och annan soffa. Det är lördag, klockan är 16:00 och Hasse Spennare står på scenen. Det är dags för den tjugonionde Ljusnerocken att dra igång.

Läs mer: Dags för Ljusnerock igen – Hasse Spennare hoppas på rekord

Många kom till Ljusnerocen för att lyssna på banden Headrush, Moment 22, Lex Pistols, Rhino-Ceros, Winter´s Bone och Bluesified.

– I år går Ljusnerocken för tjugonionde gången. Jag har blivit lite tjockare och lite gråhårigare. Men jag lovar att det blir nästa år också, säger Hasse Spennare til publiken.

Läs mer: Evelina lockar stjärnorna till Ljusne – Lill-Babs, Östen Eriksson och Åsa Jinder

Mema 6 år, Leyla 9 år, Yosef 5 år, Amed 13 år och Dilan 10 år gick på Ljusnerocken även förra året. – Det är bra! säger Amed. – Jag skulle också vilja sjunga, säger Leyla.

Först upp på scenen är det nybildade bandet Head Rush. De har precis gått två terminer på Rockskolan genom studieförbundet Bilda GävleDala i Söderhamn.

Bandet Headrush består av Malin Kvist, Frida Lindberg, Jenny Forss, Erika Sellgren, Ewa Persson och Ulrika Lindberg.

När bandet kliver av scenen lyser ögonen av endorfiner och adrenalin.

– Det här var sktikul! Man vill bara spela mer, säger Ewa Persson som fortfarande håller i sin vita elgitarr.

Läs mer: Laddar för Ljusnerock

RaggarRonny från Enviken, RaggarBosse från Sandarne, Bertan från Bollnäs, Nisse Nordström från Insjön och Tuppen från Klapparvik har gått på Ljusnerocken sedan den startade för snart trettio år sedan.

I publikhavet samlas människor från olika håll. Ett rockabillygäng med rötter i bland annat Dalarna och övriga Hälsingland, har parkerat sina amerikanska bilar intill parken.

– Det är roligt att träffa folk, umgås och dricka öl, säger RaggarRonny från Enviken i Dalarna.

Hasse Spennare själv gick upp på scenen under Ljusnerocken, tillsammans med sitt band Moment 22.

Hasse Spennnare går upp på scenen igen. Den här gången med sitt band Moment 22. De har inte spelat på 14 år, men det har ingen roll när de drar fingrarna över sina instument och ger sig på mikrofonerna.

Det här var den tjugonionde Ljusnerocken.

På himlen börjar de mörka molnen påminna om begreppet svensk sommar. Veronica Landström och hennes sällskap har redan tagit skydd under taket som står i närheten, och packar upp krämbullar och kex på bordet.

Jesse Huczkowsji och Magnus Norgren tog med sig en soffa till Ljusnerocken. – Vi gillar att sitta skönt, så vi slängde upp soffan på bilen, säger Jesse Huczkowsji.

Hon har gått på Ljusnerocken sedan tonåren.

– Det här är tradition dä'. Ljusnerocken kan man ju inte vara utan. Att alla är tillsammans, det är det som är tjusningen, säger Veronica Landström medan regnskyddet blir allt tätare av människor.

Moment 22 hade inte spelat på 14 år när de uppträdde på Ljusnerocken under lördagen.

Under kvällen spelade:

Headrush

Moment 22

Lex Pistols

Rhino-Ceros

Winter´s Bone

Bluesified

Mer läsning