Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recension: Hata som lejon

/

Söderhamnsbandet bjuder på mycket nytt material.

Annons

Första bandet ut på årets upplaga av festivalen är den moderna punkkvartetten som bär tydliga spår av Millencolin, Hata Som Lejon från Söderhamn. De bildades 2013 och har sedan dess spottat ur sig ett gäng låtar, varav den senaste, "Tunga steg", släpptes som singel igår. Under spelningen efterföljs den av den helt nya låten "Sommarsaga" som i sin tur följs av den äldre ”November”. Vi bjuds på flertalet nya låtar under de dryga 35 minuter bandet står på scen och det låter definitivt lovande om det som komma skall framöver, kanske framför allt låten ”Svarta får”.

Det är charmigt, fyllt av spelglädje och entusiasm och bakom trummorna har Lars Pettersson fullt upp hela tiden, men han sköter sig grymt bra. Det gör även sångaren Erik Thyr, även om hans röst från och till spricker. Alla sångmässiga brister lyckas han dock kompensera med utstrålning och en oerhörd energi, så det är inte svårt att förlåta alla små missar.

Som avslutning får vi den kommande singeln ”Vår vackra stad” – en låt om Söderhamn som känns dyster och desillusionerad om en stad där alla känner alla men ingen verkligen känner någon, en stad där ingenting förändras… Ändå är det mitt i allt ändå vackert och hoppfullt.

Mer läsning

Annons